اندروید باکس چیه و به چه درد میخوره؟
این روزا همه دنبال دسترسی فیلم و سریال های محبوبشون تو اینترنت هستند و همه گیری کرونا هم به این موضوع دامن زده و فیلم های سینمایی روز هم توی سرویس های آنلاین VOD میشه پیدا کرد. البته که دیگه کمتر کسی دنبال دانلود کردن ویدیوها هستش و بیشتر مردم به استریم کردن فیلم محبوبشون عادت کردن که اتفاقا منطقی هم است.
اینجاست که اهمیت سرعت پهنای باند اینترنت و دستگاه مناسب پخش محتوایی که قابلیت نصب اپلیکیشن های سرویس های vod مثل فیلیمو، نماوا و تلویبیون رو داشته باشه پر رنگ ترمیشه.
اگه نمی دونید اندروید باکس چیه یا اطلاعات بیشتری در خصوصشون احتیاج دارید با من جواد مظفری از رندرجت تو این ویدیو همراه باشید تا شما رو با اندروید باکس ها آشنا کنم و بگم دقیقا باهاشون میتونید چیکارا بکنید.
یادتون نره اگه از این ویدیو خوشتون اومد لایکش کنید و کانال رندرجت رو هم سابسکرایب کنید تا ما رو تو تهیه ویدیوهای بیشتر و بهتر یاری و حمایت کنید.
اندروید باکس چیه؟
وقتی گوگل به صورت رسمی تو سال 2008 اندروید رو معرفی کرد، کمتر کسی پیش بینی میکرد روزی انقدر فراگیر و در دسترس باشه که حتی ممکن باشه توی وسایل خونگی هم ازش استفاده بشه!
فراگیری اندروید و محبوبیتش خیلی زود باعث شد تولید کنندگان محصولات خانگی خصوصا در بخش مالتی مدیا، و همچنین توسعه دهندگان اپلیکیشن ها به فکر ساخت محصولاتی پرکاربرد و با کیفیت، برای کاربرها، و البته پولساز برای خودشون بیافتن.
محبوبیت فیلم های سینمایی و صد البته سریال های درجه یک سطح جهانی به عنوان یکی از ارزونترین و جمعی ترین تفریحات خانواده ها توی تمام دنیا با هر فرهنگی باعث شده تا تجهیرات اندروید باکس و اندروید تی وی و هچنین سرویس های استریم فیلم و سریال نتفلیکس، آمازون پرایم، اپل تی وی پلاس و سرویس های مشابه خصوصا بعد از همه گیری کویید 19 پر رونق تر بشند و بتونند توجه بسیاری از کاربرهای جدید رو هم به خودشون جلب کنند.
خوشبختانه ما هم تو ایران سرویس های فیلیمو، نماوا و چند سرویس دهنده VOD رو داریم که انصافا خصوصا در بخش ساخت و سرمایه گذاری محتوای داخلی خوب عمل کردند و نظر کاربران فارسی زبان رو تونستن به خودشون جلب کنن.
با فرض داشتن اینترنت با سرعت مناسب، استفاده از این سرویس ها نیازمند منابع نرم افزاری و سخت افزاری هست که تو این ویدیو قصد دارم برای حل این چالش اندروید باکس رو بهتون معرفی کنم.
دستگاه هایی کوچک تقریبا به اندازه کف دست که امکان نصب اپلیکیشن های اندروید رو، هم از روی گوگل پلی استور و هم از فروشگاه های نرم افزاری اندروید داخلی مثل مایکت دارند.
شاید برای استفاده از سرویس های VOD داشتن یک موبایل یا یک تبلت کافی به نظر برسه، اما چیزی که اهمیت اندروید باکس را دو چندان میکنه نه برتری سخت افزاریشون در مقابل موبایل های اندرویدی، بلکه اتصالشون به تلویزیون و تماشای محتوا به همراه خانواده روی نمایشگر بزرگتر و قطعا شنیدن صدای بهتر به واسطه سیستم های صوتی خونگیه.
به صورت معمول همه اندروید باکس های استاندارد دارای قابلیت اتصال wifi و همچنین دارای پورت شبکه rj45 برای اتصال مستقیم به مودم هستند. اتصالات usb دستگاه های استانداردی مثل هارد دیسک، فلش مموری، دسته ی بازی بلوتوث یا سیمی، هدست و همچنین موس و کیبورد و وب کم به روی اندروید باکس امکان پذیره و اون ها رو توی سطح یک دستگاه مالتی مدیا پلیر حرفه ای متصل به اینترنت بالا میبره.
راحتی استفاده و قابل فهم بودنشون برای همه سنین، بزرگ بودن المانهای گرافیکی اپلیکیشن ها به واسطه نمایش به روی تلویزیون، اندروید باکس رو به وسیله ای ضروری و خواستنی برای همه اعضای خانواده ها تبدیل کرده.
توجه داشته باشید که اندروید باکس گیرنده سیگنال های دیجیتال رادیو، تلویزیون و ماهواره نیستند و شما برای دریافت هر محتوایی نیازمند اینترنت و اپلیکیشن مناسب اون سرویس هستید.
مثلا برای دریافت و تماشای برنامه های رادیو تلویزیون ایران کافیه اپلیکیشن مناسب رو نصب کنید و بدون محدودیت زمانی به برنامه های پخش شده قبلی سری بزنید و یا جدول برنامه های آتی رو برای هر شبکه بررسی کنید. اینجوری دیگه لازم نیست حتما سر ساعت خاصی منتظر پخش برنامه مورد نظر و دلخواهتون باشید و هر وقت که سرحال و آزاد بودید تو فراغت کامل به تماشای برنامه محبوبتون بشینید.
متاسفانه برخی افراد به واسطه قیمت مناسب دستگاه های اندروید باکس نسبت به کنسول های بازی و اینکه امکان نصب بازی ها و اپلیکیشن های اندروید روشون وجود داره، اقدام به خرید اندروید باکس به عنوان کنسول بازی میکنند که باید بگم سخت اشتباه میکنند.
پردازشگر قوی ترین اندروید باکس هم مناسب اجرای روان بازی های اندروید نیست، ضمن اینکه بسیاری از بازی ها اندروید برای صفحات تاچ طراحی شدند و استفاده از دسته بازی توسط توسعه دهنده توشون پیش بینی نشده!
اندروید باکس به تعریفی ساده مالتی مدیا پلیر خانگی با کیفیت سینمایی هستند که وابسته به مدل خریداری شده امکان پخش محتوا تا رزولیشن 4K HDR رو دارا هستند. البته برخی مدل های موجود در بازار امکان دیکودینگ تصاویر 8K رو تا 24 فریم بر ثانیه که استاندارد سینمایی هم هست، دارند.
قیمت اندروید باکس هم مثل همه کالاهای دیگه وابسته به کیفیت ساخت، مشخصات فنی کالا و امکانات نرم افزاریشون با هم فرق می کنه و به صورت معمول دستگاه های گرانتر، بهتر هستند.
اندروید باکس های گرانتر دارای کیفیت ساخت بالاتر، سیستم عامل اندروید با نسخه جدیدتر، سخت افزار بهتر برای پردازش گرافیکی روان تر و هچنین مشخصات فنی بهتر برای خروجی صدا و تصویر hdr و dolby هستند.
راه اندازی اولیه اندروید باکس بی شباهت به راه اندازی یک اسمارت فون نیست. بعد از خارج کردن دستگاه و اتصالش به یکی از پورت های HDMI تلویزیون، کابل آداپتور برق رو بهش وصل میکنید و تمام.
مراحل راه اندازی خیلی سادست و کافیه از طریق وای فای به اینترنت متصل بشید. استفاده از ریموت همراه دستگاه کار خیلی راحتی خصوصا برای ورود متن نیست و به همین دلیل من اندروید باکسم رو با یک ریموت ایر راه اندازی کردم.
ریموت های ایر این امکان رو بهتون میدن که نشونگر موس رو روی صفحه اندروید باکستون به حرکت در بیارید و سریع تر و ساده تر به المانها و کلیدهای روی صفحه دسترسی پیدا کنید.
برای استفاده از اندروید باکس، داشتن یک اکانت گوگل یا همون جیمیل برای راه اندازی و استفاده از دستگاه لازمه.
چیزی که در خصوص این دستگاه ها خیلی ضروریه اینه که برای استفاده از سرویس های خارجی مثل پلی استور، یوتیوب و سرویس های مشابه، حتما باید ساعت و و تاریخ دستگاهتون تنظیم باشه.
معمولا یک هوم لانچر ساده و با آیکون های بزرگ به روی این دستگاه ها نصب هست که برای استفاده روی صفحه نمایش بزرگ تلویزیون کاملا مناسب هستند. در هر صورت با توجه به استفاده از اندروید خالص نسخه موبایلی امکان نصب هر هوم لانچری که دوست داشتید رو دارند.
توصیه من استفاده از هوم لانچر، ATV Launcher هستش. ولی شما میتونید هر هوم لانچری مثل nova launcher هم نصب کنید. طبیعیه که استفاده از هوم لانچر های موبایلی نیازمند داشتن ریموت ایر هستند و در غیر اینصورت استفاده از اندروید باکس براتون سخت میشه.
نصب اپلیکیشن به روی اندروید باکس خیلی ساده است. میتونید به صورت مستقیم به google play store مراجعه کنید و با جستجوی اپلیکیشن دلخواهتون، اقدام به نصب و استفاده از اون رو بکنید.
متاسفانه در زمان ضبط این ویدیو اپلیکیشن های ایرانی زیادی از پلی استور به دلیل تحریم های بین المللی حذف شدن که اینم راهکار ساده ای داره.
روش نصب اپلیکیشن به روی اندروید باکس و اندروید تی وی
راه اول
داخل مرورگر اینترنت اندروید باکس وارد آدرس Android-Box.ir/Apps بشید و به صورت مستقیم اپلیکیشن های ضروری مورد نیازتون رو دانلود و نصب کنید.
راه دوم
با یک دستگاه کامپیوتردسکتاپ اقدام به دانلود فایل های apk اپلیکیشن های مورد نظرتون کنید و بعد اون ها رو داخل یک حافظه فلش یا هارد اکسترنال کپی کنید و به اندروید بلکس وصلش کنید و در ادامه از طریق اپلیکیشن مدیریت فایل اندروید باکستون اقدام به نصب اپلیکیشن دانلود شده بکنید.
راه سوم
اپلیکیشن یکی از فروشگاه های نرم افزاری اندروید ایرانی رو دانلود و به روی اندروید باکستون نصب کنید. بعد از اون هر برنامه ای که خواستید رو از طریق اون نصب کنید.
چرا باید اندروید باکس بخرم؟
استفاده از اپلیکیشن ها خصوصا موارد مربوط به پخش فیلم و سریال و مالتی مدیا به روی اندروید باکس لذت بخشه و جذابیتش اصلا قابل قیاس با تجربشون به روی موبایل، تبلت یا لپ تاپ نداره. قیمت مناسبشون به راحتی میتونه تلویزیون غیر هوشمند شما رو به نمایشگری همه کاره تبدیل کنه بدون اینکه نیازمند هزینه کرد خرید یک دستگاه تلویزیون جدید باشید که بیشترشون یا امکان نصب اپلیکیشن های اندروید رو ندارند! مثل تلویزیون های LG با سیستم عامل Web OS یا تلویزیون های Samsung با سیستم عامل Tyzen و یا اینکه سرعت پردازشگرشون خیلی ضعیفه و تجربه ای کلافه کننده از اجرای اپلیکیشن های اندرویدی بهتون میدن.
خرید بهترین اندروید باکس های ایران
توی اسفند ۱۴۰۰ قیمت یک اندروید باکس خوب چیزی حدود یک میلیون و پانصد تا شش میلیون تومنه که اصلا قابل قیاس با قیمت خرید یک تلویزیون جدید با مشکلاتی که قبلا گفتم نیست!
میدونم انتخاب یک دستگاه اینچنینی میتونه سخت و پر از پرسش های بی پاسخ باشه، بنابراین ازتون میخوام هر پرسشی در زمینه این ویدیو و اندروید باکس داشتید توی بخش کامنت ها بیان کنید تا در اولین فرصت بهشون پاسخ بدیم.
توصیه میکنم برای انتخاب بهتر و هوشمندانه تر به فروشگاه اندروید باکس ایران به آدرس اینترنتی Android-Box.ir یا همون Android خط تیره Box نقطه ir مراجعه کنید. مقالات خیلی خوبی دارند که میتونه شما رو برای یک خرید هوشمندانه راهنمایی کنه.
حتما توی یک ویدیو جداگانه نحوه راه اندازی و استفاده از یک اندروید باکس پر فروش بازار ایران و جهان رو بررسی میکنیم.
4 Comments
سلام من از اندروید باکس لندر استفاده کردم متاسفانه در راه اتدازی مناسبش مشکل دارم. ساعتش رو تنظیم کردم ولی امکان دانلود اپ بازار رو ندارم . انجام نمیشه ، ایا با استفاده از فلش میتونم اپ مورد نیازم رو از گوشیم دریافت ونصب کنم؟ و یا مستقیما با استفاده از گوشیم و اتصال آن انجام بدم. ( shareit نداره)
درود
متاسفانه اطلاعی از مدل یاد شده شما ندارم.
میتونید به مقاله زیر مراجعه کنید.
نصب اپلیکیشن بدون دسترسی به پلی استور و نبود فایل منیجر به روی اندروید تی وی
اگر دسترسی به گوگل پلی داری اول اپ send file to TV رو نصب کن. بعد همین اپ رو روی گوشی هم نصب کن. حالا هر فایل APK رو که میخوای از روی گوشی بفرست روی تلویزیون یا اندروید تی وی(باکس) خودت و نصب کن. مثل بازار و مایکت.
یا فایل APK رو بریز روی فلش بعد نصب کن. البته من نمیدونم دستگاه شما چه قابلیت هایی داره.
فروشگاه اینترنتی اندروید باکس
فروشگاه و مرجع تخصصی سیستم های مالتی مدیا پلیر حرفه ای، لوازم جانبی و گیمینگ
android-box.ir